Favorittutstyr 2016
- Hva jeg har i kamerakofferten -

Som fotograf får jeg ofte spørsmål om hva slags type utstyr jeg bruker når jeg fotograferer. Jeg liker å svare med «det er ikke utstyret som lager fotografiene, det er fotografen». Jeg tror ikke at man får gode bilder fordi man har et godt kamera. Å skape gode bilder handler om så mye mer. Det handler om teknikk, komposisjon, forståelse for lys og skygge, fargeforståelse og mye, mye mer. En dårlig fotograf vil få dårlige bilder med både dårlig og bra utstyr. En god fotograf kan få til fantastiske bilder med både godt og dårlig utstyr. Men. Du skal ikke stikke under en stol at godt utstyr kan bidra til å skape veldig gode bilder, forutsatt at du kan bruke det. Så, her kan du lese litt om mitt favorittutstyr i året som har gått.

I 2016 har jeg testet ut mye forskjellig fra både Nikon, Sigma og ProPhoto. Som et resultat av dette har jeg endret arbeidsflyten min, teknikken min og favorittutstyret mitt i løpet av 2016. Jeg har oppdaget nye muligheter. Jeg er fremdeles en liten Reodor Felgen som finner løsninger når det er noe jeg mangler i studio- For eksempel har jeg fremdeles låvedører laget av alufolie og gaffateip. Objektiver er det vanskeligere å lage av alufolie og gaffateip.

Her er mitt go-to-utstyr per dags dato:

35mm 1.4
85mm 1.4
ProFoto B2
Nikon D5

Av objektiver har jeg to klare favoritter, 85mm og 35mm. 85 1.4 har bodd i kofferten min lenge. Den er en trofast følgesvenn, og har aldri sviktet meg ute på oppdrag.

Det som er nytt av året er investeringen i et 35mm 1.4 fra Nikon. Jeg valgte dette over det rimeligere objektivet fra Sigma, som for så vidt er et objektiv som har blitt skrytt opp i skyene. Det man må huske her er at Sigma sitt objektiv er godt i forhold til prisen. Jeg foretrekker skarpheten Nikon sin versjon gir, og ikke minst byggekvaliteten.

Jeg har tidligere vært kjent for litt alternative lyssettingsløsninger utendørs. Ofte har disse vært kjennetegnet av ledlykter av ulike slag, og SB900. Nå har jeg tatt steget og kjøpt meg noen skikkelig søte blitser fra ProPhoto. Lette, enkle å snakke til og anvendelige. Om du tar turen innom instagramprofilen min Fotografen i Elverum vil du kunne se en hel del utefotografier som er fotografert med disse blitsene etter hvert. Om jeg har med meg stativ? Joa. Ofte en på to bein som jeg også bor sammen med. Ellers har jeg et lett stativ fra Manfrotto som jeg sleper med meg utendørs. Mørdre, fedre og søsken kan også brukes som stativ.

Den aller største investeringen i år har definitivt være innkjøpet av et D5. Jeg tror ikke gutta på Interfoto har sett en gladere fotograf i år enn meg da jeg fikk kameraet. Mine gamle, trofaste, begynte å dra på åra, og det er alltid en avveiing om man skal vente til noe ryker, eller være føre var. Jeg valgte å være føre var. Tidligere hovedkamera er nå backup, og Nikon D5 har inntatt hovedrollen i det daglige virket. Og jeg ELSKER det. Tungt, ja. Solid, OH YES! Det er rett og slett en arbeidshest av det sjeldne.

Når man har gått igjennom et så fantastisk år som 2016, og gjort de investeringene som har blitt gjort, er det lett å tenke at det er utstyret som har æren for det som kommer ut fra fotograf Kine Bakke. Men, jeg håper, og tror, at personen bak kamera er den med størst innflytelse på resultatet. Kameraet er tross alt bare et redskap.

Legg igjen en kommentar