Jeg har aldri vært særlig god til å lage meg spesifikke mål. Eller, jeg har jo hatt noen mål i løpet av årene. Jeg ønsket å gå musikklinje på videregående, og det gjorde jeg. Jeg ønsket å bli flink til å spille fløyte, og det ble jeg, men jeg har aldri vært særlig god på å sette meg spesifikke mål med en tidsramme. Som f.eks.: innen da og da skal jeg ha fått til sånn og slik.

Som mange andre har jeg laget med vektmål: gå ned x antall kilo. Jeg har bare aldri satt meg noen tidsramme, eller laget meg en konkret slagplan. Alle vet jo at for å lykkes med å bli sprek, gå ned i vekt, bli sunn, så må man ha en slagplan, ikke bare et mål skapt i en abstrakt ramme. Man må lage seg en fremdriftsplan. Og man må holde seg til den. Sa hun og tok seg en liiiten bit sjokolade.

Fordi jeg ikke er særlig flink til å skape konkrete rammer som leder frem mot et mål, er det kanskje litt ironisk at jeg skriver om nettopp det å lage spesifikke mål som gjennomføres i en konkret ramme. Jeg opplever det mer som at jeg har god kunnskap om hvordan man ikke bør gjøre det, og dermed tror jeg at jeg har en tanke om hvordan det kanskje bør gjøres. Jeg skal i alle fall gi meg i kast med å skape meg noen mål som skal gjennomføres. Og disse målene krever en konkret plan for gjennomføring.

Jeg innbiller meg at det er lurt å skape litt press for å gjennomføre. Min erfaring er i alle fall at jeg presterer best under press. Dette presset har jeg tenkt å skape gjennom å gjøre to grep:

1. Dele mine mål for 2017.

Here goes nothing!

  • Jeg skal nå 1100 likes på Facebook.
  • Jeg skal nå 500 følgere på Instagram på kontoen @kinecreatingimages.
  • Jeg skal fotografere en fødsel.
  • Jeg skal øke omsetningen min med 20%.
  • Jeg skal gå ned 10 kilo.

5 mål. 5 fremdriftsplaner. Jeg er skremt, men klar for 2017.

2. delta i en facebookgruppe skapt for å støtte hverandre i arbeidet frem mot å oppnå målene.

Jeg har opprettet en facebookgruppe som heter Jeg skal nå målene mine – 2017 for å hjelpe meg selv, og andre, på veien mot å nå målene vi setter for 2017. I denne gruppen ønsker jeg at alle deler sine mål. Etterhvert ønsker jeg også at deltakerne deler sin plan for å gjennomføre disse. Vi skal jobbe sammen mot at hver enkelt skal kunne nå sine mål. Vi skal gi hverandre et tupp bak når man ligger etter, og en klapp på skulderen når man gjennomfører.

For at denne gruppen skal fungere optimalt ønsker jeg å legge noen premisser til grunn for medlemskap i gruppen. Som du kan lese i innlegget om profesjonelle venner, er det viktig med et nettverk med mennesker som kan forstå hverandre og tilføre noe til gruppen.

I gruppen Jeg skal nå målene mine – 2017 kan du være med dersom du…
… er selvstendig næringsdrivende og har drevet for deg selv i over 4 år
… er opptatt av å balansere business og familieliv/sosialt liv
… driver innen et kreativt yrke
… er løsningsorientert og fremoverlent
… har humor og godt humør
… ønsker å bli den beste versjonen av deg selv du kan bli

Send meg gjerne et lite pip via Facebook om du tenker at dette er noe for deg!

Jeg gleder meg til å knytte nye bekjentskaper i 2017, og kanskje også få noen nye venner på veien.

Edit: jeg har måttet ta noen vanskelige valg under utformingen av gruppen, og har dermed lagt enkelte premisser til grunn. For å skape en dynamisk og konstruktiv gruppe hvor alle kan føle seg trygge, har jeg valgt å sette en begrensning på blant annet antallet næringsdrivende i samme område som konkurrerer om de samme kundene. Om du ikke blir lagt til, kan det rett og slett være fordi det er flere i gruppen som gjør det samme som deg, i samme område. Men, frykt ikke! Jeg oppfordrer alle til å lage en egen gruppe. Stjel gjerne ideen min, lag en gruppe, legg til samarbeidspartnere og gå i gang. Jeg svarer gjerne på spørsmål om det skulle være noe du lurer på underveis:)

Legg igjen en kommentar