Om å investere i egne drømmer
- på workshop med Eirik Halvorsen, Dan Morris og Aga Tomaszek -

Denne uken har vært begivenhetsrik på så mange nivå. Jeg har lært vanvittig mye om meg selv som person, og om meg selv som fotograf. Skal man bli riktig god til noe er det viktig at ting klaffer både privat og på jobb, og for å oppnå dette kreves det at du gjør en innsats. Du må investere i egne drømmer.

I slutten av 2015 bestemte jeg meg for at 2016 skulle bli mitt ‘make it or break it’-år. Det skulle bli året hvor jeg skulle nå et sett med mål, og for å nå disse har jeg vært med på en hel del kurs, seminarer og workshops.

Denne uken var jeg på en to-dagers workshop ledet av Eirik Halvorsen og Dan Morris. Med seg på laget hadde de den superenergiske Aga Tomaszek.

Jeg må innrømme at jeg hadde middels forventninger til akkurat denne workshopen. En del av grunnen var helt sikkert at jeg har vært sliten, har opplevd mange fantastiske foredrag de siste par månedene, og har arbeidet beinhardt med meg selv og mine fotografier. Jeg tror jeg rett og slett var litt mett på inntrykk. Allikevel anså jeg denne workshopen som viktig for meg selv og min utvikling.

At Eirik og Dan er menneske-mennesker er utenfor enhver tvil, og det hjalp veldig på motivasjonen. Å møte Aga Tomaszek var en vitamininnsprøytning av de sjeldne. Mer omgjengelige mennesker enn disse tre skal du lete lenge etter. Og viktigst av alt: de vil deg alt godt. I løpet av workshopen var det hevet over enhver tvil at de tre ønsket alle deltakerne det beste, og at de ville dele av hele sitt hjerte. Jeg tror det gjorde sitt til at også deltakerne følte at de kunne dele sine erfaringer, ideer og spørsmål. Og det er verdifullt. Ikke noe er så kleint og trist som å sitte på en workshop uten at noen tør å si noe, spørre om noe, dele noe.

Jeg reiste til Stavanger og var i utgangspunktet litt sliten og lei, men kom tilbake med fornyet energi og flere ideer i hodet enn da jeg dro. Og det gjør en workshop verdifull for meg.

I løpet av de to dagene fikk vi oss en liten tur ut i det vindblåste Jær-landskapet. Bitende kaldt for noen. Grisekaldt for andre. Men bilder, det ble det.

Jeg er fascinert over hvor ulike fotografier kan bli på tross av at vi fotograferte det samme paret, på de samme stedene, med relativt like avstander og vinkler. Jeg måtte, go figure, være meg selv lik, og inntok betraktningsrollen frem til jeg fikk ånden over meg og selv tok styringen mens de andre var opptatt med å lære mer om blitsfotografering i dagslys.

Tusen takk for to herlige dager, Eirik, Dan og Aga. Det var virkelig deilig å komme hjem igjen med nytt pågangsmot og nytt håp om at planen for 2016 om å investere i å nå egne drømmer var vel verdt det.

Legg igjen en kommentar