Tanker, hendelser, ideer
- en reise i livet til en fotograf -
Tanker

Å leve alene

10 jan, 2017

Å leve alene må være en av livets største prøvelser når livet alene ikke er et valgt liv. Vi leser ofte om mennesker som er ensomme fordi de er alene, men også om mennesker som er alene, men allikevel ikke opplever en ensomhet. Vi leser om mennesker som ikke er alene, men allikevel er ensomme. Ensomhetsfølelsen er en subjektiv opplevelse. Kanskje er det flere som er ensomme fordi de ikke har valgt å være alene? Kanskje er det flere som er ensomme fordi de savner noe som ikke eksisterer?

Uansett er ensomhetsfølelsen stor hos mange.

I høst var jeg på WayUpNorth – Stockholm for å bli inspirert av noen av de største bryllupsfotografene i verden. Tema mange av foredragsholderne hadde valgt å rette fokus mot var øyeblikk og historiefortellinger.

En av foredragsholderne på Way Up North valgte å vise oss en gripende historie. En historie som kunne vært min egen bestemor da hun mistet min bestefar. Eller mamma det halvannet året hun levde etter at pappa døde. Det er en historie de alle fleste av oss kan relatere oss til. Kanskje har vi vært personen vi blir kjent med. Kanskje kjenner vi noen som er den personen vi blir kjent med.

Historien forteller om en hverdag jeg tror vi snakker for lite om.

A Life Alone by Maisie Crow from Andy Adams on Vimeo.

A story by Maisie Crow

Bryllupsfotograf
Bedrift

Mitt favorittutstyr 2016

16 des, 2016

Som fotograf får jeg ofte spørsmål om hva slags type utstyr jeg bruker når jeg fotograferer. Jeg liker å svare med «det er ikke utstyret som lager fotografiene, det er fotografen». Jeg tror ikke at man får gode bilder fordi man har et godt kamera. Å skape gode bilder handler om så mye mer. Det handler om teknikk, komposisjon, forståelse for lys og skygge, fargeforståelse og mye, mye mer. En dårlig fotograf vil få dårlige bilder med både dårlig og bra utstyr. En god fotograf kan få til fantastiske bilder med både godt og dårlig utstyr. Men. Du skal ikke stikke under en stol at godt utstyr kan bidra til å skape veldig gode bilder, forutsatt at du kan bruke det. Så, her kan du lese litt om mitt favorittutstyr i året som har gått.
Les mer

kjærestefotografering
Kjærestefotografering

Kjærestefotografering i Elverum

14 des, 2016

Kjærestefotografering – the «why on earth should we do that»?

Jeg har selv vært foran kameraet i en kjærestefotografering. Senest for et par dager siden så jeg og samboeren min igjennom fotografiene som den fantastiske Frøydis Geithus tok av oss i fjor høst. Det er rart hvordan gamle følelser og tanker kommer tilbake når du går igjennom fotografier. Forelskelsen blusset opp med ny kraft, og jeg kunne huske hvor lykkelig jeg var, og kjenne på hvor lykkelig jeg fremdeles er.
Les mer

Bedrift

Lag deg spesifikke mål

30 nov, 2016

Jeg har aldri vært særlig god til å lage meg spesifikke mål. Eller, jeg har jo hatt noen mål i løpet av årene. Jeg ønsket å gå musikklinje på videregående, og det gjorde jeg. Jeg ønsket å bli flink til å spille fløyte, og det ble jeg, men jeg har aldri vært særlig god på å sette meg spesifikke mål med en tidsramme. Som f.eks.: innen da og da skal jeg ha fått til sånn og slik.
Les mer

Priser hos fotograf Kine Bakke
Bedrift

Støtte, utvikling og profesjonelle venner

23 nov, 2016

Å drive for seg selv kan være tøft, og enda tøffere er det å drive utvikling når man sitter alene. I slutten av oktober skrev jeg et innlegg om viktigheten av å ha noen nær deg som støtter deg i ett og alt. At de på hjemmebane støtter meg har vært alfa og omega for meg det siste året. Har du en samboer, kjæreste, mann eller kone, så er det vanskelig å gjennomføre dine drømmer dersom partneren ikke støtter deg i disse drømmene. Men det er kanskje ikke slik at du ønsker at partneren skal involvere seg direkte i driften?
Les mer